Forellipüreesupil on iseloomulik heleroosa või kollakas toon ning lisaks sellele on ta mõnusalt koorene ja täis maitseüllatusi. Kellele meeldivad püreesupid ning ka kala, siis neile peaks see supp suurepäraselt sobima! Lisaks on igaühel võimalus kaunistata suppi oma maitse järgi, kasutades siis saiakuubikuid või porrulauku/muid maitserohelisi. Mis saaks olla ahvatlevam kui sekotoriteks lõigatud kobartomat piilumas rohelise seest?
Forellipüreesupp
300-400g forellifileed
15 kartulit (keskmise suurusega)
2 porgandit (keskmise suurusega)
750ml vett
2 puljongikuubikut (kas siis kala- või köögiviljamaitselist)
1 paprika
1 avokaado
1 sibul (keskmise suurusega)
1/2 porrulaugu varrest
2 varssellerit
200ml kohvikoort
100g sulatatud juustu
1 küüs küüslauku
1tl laimimahla
Maitsestamiseks soola, piprasegu, ürte
Tee puhas köögirätik niiskeks ning "pese" forellifilee, eemalda pindmised luud ja nahk ning seejärel kuubita. Tükkelda kartulid ja porgandid. Pane keema vesi ning lisa sinna puljongikuubikud ning kartulid. Kuubita paprika, avokaado, sibul. Prae õlis porgand, sibul ja paprika kergelt ning lisa potti. Viiluta porrulauk ning varsseller. Lisa suppi avokaado, porrulauk ning varsseller. Keeda nii kaua, kuni kartulid ja porgandid on pehmed. Võta pott pliidilt ning püreesta. Lisa kohvikoor ja sulatatud juust. Sega ning kui juust on sulanud, on aeg sisse panna forellifilee. Pärast forelli sissepanekut peab pott pliidil olema 2 minutit. Võta pott pliidilt, lisa pressitud küüslauk ning laimimahl. Püreesta supp, kuni ta on ühtlane. Kui supp tundub liiga paks, lisa keedtud vett.
Serveeri ning kaunista soovi korral supp kas roheliste ürtide, kobartomatite sektoritega või saiakuubikutega.
anne, '12
No comments:
Post a Comment