Hommikust!
Uurisin oma külmkirstu sisu ja leidsin sealt palju marju - mõtlesin nendest keeta ühe mõnusa kisselli, mõeldud-tehtud.
Lisaks mainin veel niipalju, et peagi on oodata postitusi mu lemmiktoodedest ja tulemas on ka üks loosimine. :) Nüüd aga marjase kisselli juurde.
Marjakissell
500g marju (võivad olla nii külmutatud, kuivatatud või värsked)
1,5liitrit vett
2dl suhkrut
2spl värskelt pressitud sidruni mahla
2spl kartulitärklist
2tl vanilliinisuhkrut
0,5tl kaneeli
paar nelgitera
Kui teed kuivatatud puuviljadest, siis tuleb neid enne leotada paar tundi külmas vees.
Võta pott, lisa vesi, maitseained ja marjad.
Enne keemise lõppu lisa suhkur.
Võta väike kauss, sega sinna kartulitärklist vähese veega ühtlaseks.
Seejärel nirista vedelik kissellile, ise samal ajal kisselli segades.
Kuumuta keemiseni, kuid ära keeda.
Tõsta pott jahtuma ning puista kissellile natuke suhkrut, siis ei teki kissellile nahka peale.
Serveeri jahtunud kissell jäätise või vahukoorega.
anne, '14
Uurisin oma külmkirstu sisu ja leidsin sealt palju marju - mõtlesin nendest keeta ühe mõnusa kisselli, mõeldud-tehtud.
Lisaks mainin veel niipalju, et peagi on oodata postitusi mu lemmiktoodedest ja tulemas on ka üks loosimine. :) Nüüd aga marjase kisselli juurde.
Marjakissell
500g marju (võivad olla nii külmutatud, kuivatatud või värsked)
1,5liitrit vett
2dl suhkrut
2spl värskelt pressitud sidruni mahla
2spl kartulitärklist
2tl vanilliinisuhkrut
0,5tl kaneeli
paar nelgitera
Kui teed kuivatatud puuviljadest, siis tuleb neid enne leotada paar tundi külmas vees.
Võta pott, lisa vesi, maitseained ja marjad.
Enne keemise lõppu lisa suhkur.
Võta väike kauss, sega sinna kartulitärklist vähese veega ühtlaseks.
Seejärel nirista vedelik kissellile, ise samal ajal kisselli segades.
Kuumuta keemiseni, kuid ära keeda.
Tõsta pott jahtuma ning puista kissellile natuke suhkrut, siis ei teki kissellile nahka peale.
Serveeri jahtunud kissell jäätise või vahukoorega.
anne, '14
No comments:
Post a Comment