Tänane hitt on kana-küüslaugupüreesupp, mis sai palju kiidusõnu! Püreesupid on alati need, mida teen suuremas koguses, sest nii hea on hommikul kiirelt soojaks teha või siis öösel külmkappi noolima minna!
Kana-küüslaugupüreesupp
Kaheteistkümnele
23 keskmise suurusega kartulit
4 keskmise suurusega porgandit
4 keskmise suurusega porgandit
5 küünt küüslauku
300g sulajuustu
300 ml kohvikoort
4 kuubikut puljongit (näiteks köögivilja oma)
250g kana (eelnevalt siis ahjus tehtud või keedetud)
soola
musta pipart
Serveerimiseks võid kasutada praetud saiakuubikuid ja tilli.
Koori kartulid ning porgandid ning lõika nad tükkideks (näiteks friikartulisugusteks - väga palju vaeva pole vaja tükkeldamisega näha, sest lõpus püreestakse supp niikuinii ära.) Pane keema 2 liitrit vett ning lisa puljongikuubikud. Lisa keevasse vette kartulid ja porgandid. Lase keeda, kuni nad on enam-vähem pehmed. Siis lisa tükkeldatud kana ning keeda paar minutit. Võta pott pliidilt ning püreesta kogu supp. Lisa kohvikoor, sulajuust ning pressitud küüslauk. Sega ning lase keema tõusta. Kui tunned, et supp on liiga paks, lisa juurde keedetud vett. Maitse ning vajadusel lisa soola ning musta pipart.
Kui soovid serveerida suppi saiakuubikutega, siis esmalt prae kergelt õlis väikesed kuubikud saia ning pärast lisa soola ja tšillipipart.
anne, '12
No comments:
Post a Comment