Heya! Vabandan jälle, et pole ammu sissekannet teinud... Sai kooliga maikuus rohkem tegeletud ning samuti on projektiga suhteliselt kiire olnud ning tööd on sellepärast päris palju olnud. Kuid see ei tähenda, et ma vahepeal oleksin unustanud kokkamise või söömise - kaugel sellest. :)
Veetsin seekord jaanipäeva pere seltsis, grillisime, tegime Kreeka salatit. Ja muidu oli väga mõnus... Eks ilma üle võib alati nuriseda, kuid ma olin õnnelik selle üle, et kannatas ilusasti väljas olla ning grillida ja muu polegi ju oluline... Igatahes lisan paar pilti ja kirjutan lühidalt sellest, kuidas Kreeka salatit tegin.
Neljale
Salat
1 pakk lehtsalatit
4-5 tomatit (talvel soovitan kasutada 250g kirsstomateid)
0.5 pikka kurki
4-5 tomatit (talvel soovitan kasutada 250g kirsstomateid)
0.5 pikka kurki
150g oliive
1 punane sibul
250g fetajuustu
1 tl basiilikut (kuivatatud)
Soovi korral lisada ka värsket basiilikut
Kaste
0.7 dl oliiviõli
0.2 dl veiniäädikat
3 küünt küüslauku (purustatud)
0.5 tl jahvatatud musta pipart
Soovi korral lisada ka soola
Valmistamine
Pese ning kuivata tomatid, kurgid ning lehtsalat.
Rebi lehtsalat tükkideks ning laota taldrikutele.
Rebi lehtsalat tükkideks ning laota taldrikutele.
Tomatid lõika sektoriteks ning laota taldrikule lehtsalati peale.
Kurgid viiluta (soovi korral lõik kurk pikku pidi pooleks ning seejärel viiluta) ning aseta taldrikule.
Sibul viiluta ratasteks või poolratasteks ning lisa taldrikule.
Kuubita fetajuust ning pane taldrikutele teiste koostisosade peale.
Soovi korral poolita oliivid või lisa nad tervelt salatile.
Kastme jaoks sega kõik ained omavahel ning nirista salatile.
Kastme jaoks sega kõik ained omavahel ning nirista salatile.
Lase külmas kohas natuke aega seista ning serveeri, kaunistades näiteks salat värske basiilikuga.
Kui sööjaid on rohkem või aega napib, siis soovitan salati kausis teha.
See salat sobib ideaalselt grillitud vorstikeste, šašlõkki ning grillliha juurde. :)
anne, '12
No comments:
Post a Comment