Küpsetamata banaani-toorjuustukook

Hei-hei!
Soovin kõigile tegusat uut aastat - tehke kõike seda, mida Te armastate ja mis teeb Teid tõeliselt õnnelikuks! Olge koos oma lähedastega ning näidake neile, et hoolite neist. Ärge kartke neile öelda, mida tunnete või arvate. Kallistage neid ja tundke rõõmu nendest hetkedest, mis Teil on. NAERATAGE!!!!!!!!!!!!!!!!

Teistest toorjuustukookidest erineb see kindlasti selle poolest, et see on küpsetamata. Nauditavaks teeb selle koogi banaani-toorjuustukreem, mis on väga pehme ning suus sulav. Banaanid annavad koogile väga maheda ning meeldiva maitse.

Küpsetamata banaani-toorjuustukook
12 lõiku

Koogipõhi
300g Digestvia küpsiseid
225g sulatatud võid

Banaani-toorjuustukreem
12 lehte želatiini
400g püreestatud banaane
140ml apelsinimahla
600g toorjuustu
220g suhkrut
6 munakollast
500ml vahukoort
Kaunistamiseks banaane

Koogipõhi: Murenda küpsised köögikombaini või käte abil. Seejärel lisa sulavõi, samal ajal segades. Suru taigen sõrmede või lusika abil 26cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogivorm katte tegemiseks külma.

Banaani-toorjuustukreem: Lase vees seista želatiinil nii kaua kui on pakil kirjas.
Pane banaanipüree koos apelsinimahlaga potti ja lase keskmisel kuumusel läbi keeda. Tõsta segu jahtuma.
Vahusta toorjuust, suhkur ning munakollased aeglasel kiirusel, kuni tekib tihe ja üthlane segu.
Mikserda eraldi kausis vahukoor parajalt kõvaks vahuks. Sega vahukoor ettevaatlikult toorjuustukreemi hulka.

Võta leotatud želatiinilehed ning pane sooja banaanisegusse. Jälgi, et segu oleks soe, mitte kuum - liiga kõrge temperatuur rikub želatiini ära. Sega korralikult, kuni želatiin on täielikult lahustunud. Tõsta paar lusikatäit toorjuustukreemi banaanisegusse, sega ning lisa paar lusikatäit veel. See ühtlustab kahe massi vahelist temperatuuri ja takistab želatiini tükki tõmbumast. Kalla banaanisegu toorjuustukreemi sisse ja vahusta ühtlaseks massiks.

Tõsta kate külmale põhjale ning lase täielikult jahtuda. Kata kook kinni ja pane vähemalt kaheks tunniks külma või siis kogu ööks. Enne serveerimist kaunista banaanilõikudega.



 anne, '13



No comments:

Post a Comment