Marianne piparmündi trühvlid

Hei-hei!

Vahepeal on olnud hästi palju tegemist, kuid ega ma kokkamist pole unustanud, blogipidamise kahjuks aga küll.

Kuigi ma pole eriline kohvisõber, siis täna oli just selline tunne, et pean endale tassikese tegema. Kuidagi nii hästi tundus sobivat tänasesse päeva. Tulin kööki, aken oli lahti, päike tegi ruumi nii valgeks ning ka linnulaulu oli väga hästi kuulda - milline suurepärane hommik! Soojad viineripirukad ning kohv... mõnus! Tegin endale kõrvale paar võileiba ka, avastasin enda jaoks täiesti uue võileiva. Mõtlesingi sellest lähtuvalt hakata katsetama erinevaid võileibasid ja siis jagada ka Teiega erinevaid võimalusi. Mäletan, kunagi oli n-ö kaks klassikalist võileiba - leib, või, vorst/sink, kurk ja sai, või, juust, tomat... Ja teistmoodi ma neid ei teinudki, alati nii. Ma hakkan vaikselt mõtteid koguma ja lasen fantaasial lennata, et peagi jagada uusi võileiva ideid. :)

Jagan Teiega oma sõbrapäeva hitte ehk siis trühvlid kõige armsamatele. Seekord tegin kolm erinevat maitset. Ja lisaks sellele, et katsetasin ühte uut maitset, siis viimaks soetasin endale ka trühvlivormi (südametega - nii nagu valentinipäevale kohane) ja ka sellised spetsiaalsed tarvikud, millega saab lihtsasti šokolaadi sisse kasta trühvleid. Pildi peal pole aru saada, mis tuhvliga parasjagu tegu on, kuna ma enamus kastsin šokolaadi sisse ja lisasin peale kookoshelbeid ja mandleid täiesti sisetunde järgi. Seega välimus on seekord petlik - tegemist on erinevate trühvlitega.
 
 
 
 Marianne piparmündi trühvlid
30-40 trühvlit
 
2dl vahukoort
200g tumedat šokolaadi
200g valget šokolaadi
150g Fazer Marianne Cruch kommipuru (võib ka ise Marianne kommid tükikesteks purustada)
Kaunistamiseks kakaopulbrit, tuhksuhkrut, šokolaadi, kookoshelbeid, mandlitükke
 
 
 
Keeda vahukoor, võta pliidilt, kui on keema läinud.
Lisa tükeldatud tume ja valge šokolaad.
Lase sulada ning sega mass ühtlaseks.
Pane segu külmkappi tahenema, käi vahepeal piilumas ning sega segu. Kui segu on piisavalt paks, tee segust pallid (kasuta selleks kas kahtle teelusikat või vooli pallid käte abil).
Pane pall taldrikule tahenema.
Kui pallid on valmis, siis võid katta need meelepäraselt, kas siis katta sulatatud šokolaadiga või veeretada kakaos, kookoshelveste, tuhksuhkru või manditükkide sees.

Kui kasutad trühvlite tegemisel vormi (mina kasutasin südamekujulist vormi), siis vala valmis saadud segu kohe vormi tahenema ning tõsta vorm külmkappi umbes 2 tunniks. Võib teha ka nii, et valad vormi põhja kõige pealt natuke sulatatud šokolaadi ja siis alles trühvli segu (sellisel juhul pole vaja trühvleid enam kaunistada ning samuti püsib trühvel paremini koos).

Säilita trühvleid jahedas. Kui soov on kellelegi kingitusena trühvleid teha, siis soovitan kindlasti paar päeva varem valmis teha, et trühvlid saaksid külmkapis ilusasti taheneda ning ei hakkaks näppude vahel kohe sulama.



anne, '14




 

No comments:

Post a Comment