Kookose-ananassikoogikesed

Hei! Otsustasin hakata pidama blogi. Millest ma blogis räägin? Plaanis on jagada Teiege retsepte ning üldse lähemalt rääkida toidukunstist. Eks igaüks meist on proovinud midagi valmistada, mõnikord õnnestub ja mõnikord mitte. Ja selleks, et toidu tegemine õnnestuks, jagan blogis mõningaid näppunäiteid ning suurima rõõmuga vastan ka Teie küsimustele. Seega kõik küsimused on oodatud. :)
Võite anda ka nõu, kuidas blogi veelgi paremaks teha ning andke ka teada, millised postitused Teile meeldivad!

Kookose ananassikoogikesed
Kogusest saab 12 koogikest

Taigen
120g nisujahu
140g peensuhkrut
näputäis soola
40g magedat toatemperatuuril võid
120ml kookospiima
½tl vanilliekstrakti
9 rõngast konservananassi (tükeldatud väikesteks tükkideks)

Kookosekreem
250g sõelutud tuhksuhkrut
80g toasooja magedat võid
25ml kookospiima

Kaunistamiseks
kookoshelbeid

Vaja läheb 12 auguga muffinivormi küpsetuspaberist korvikestega.

Kuumuta ahi 170-kraadini.

Sega mikskriga aeglasel kiirusel jahu, suhkur, või, küpsetuspulber ja sool, kuni tekib kuivavõitu taigen.

Teises kausis sega kookospiim vanilliekstraktiga. Lisa vedelik kuivavõitu taignale ning mikserda keskmisel kiirusel, kuni ained on korralikult segatud. Lisa muna ning sega põhjalikult, kaapides segunemata koostisosad kausi külgedelt lahti.

Tükeldatud ananass jaga paberkorvikestesse. Täida korvikesed kahe kolmandiku jagu taignaga ja küpseta eelkuumutatud ahjus 20-25 minutit, kuni koogid on katsudes vetruvad. Torka koogi sisse tikk ning kui see jääb puhtaks, on koogikesed valmis. Lase koogikestel vormis taheneda ning seejärel tõsta need taldriku(te)le, mitte üksteise peale.

Kookosekreemi valmistamise jaoks vahusta või ning sõelutud tuhksuhkur miksriga aeglasel või keskmisel kiirusel, kuni segu on ühtlane. Lülita mikser aeglasemale kiirusele ning lisa vähehaaval kookospiim. Kui piim on korralikult segunenud, lülita mikser suuremale kiirusele. Vahusta kreemi 5-10 minutit, kuni kreem on lumivalge, kerge ning õhuline.

Kui koogikesed on jahtunud, kata need kookosekreemiga ja kaunista kookoshelvestega.
Retsept "Koolibri koogiraamat"

See kook peaks kindlasti meeledima magusasõpradele, sest see kreem on tõeliselt magus. Kindlasti on armas selle koogikesega üllatada kedagi mõne tähtpäeva puhul. Edukat küpsetamist!

anne, '12

No comments:

Post a Comment