Kana-sinihallitusjuustukaste

Heya! See koolinädal on jälle uskumatult kiiresti möödunud ning olen jõudnud ka uskumatult palju, mis on muidugi igati positiivne! :) Lisaks sellele on mul uus treeninguplaan - praegu olen sellega igatahes väga rahul. Nimelt siis jooksen õhtuti 8,5km (500m sörk, 250m kiirendust, 500m sörk jne...) ja pärast seda kerged venitusharjutused ja kõhu-seljalihased ja hantilitega natuke trenni. Proovin käia nädalas 4-5 korda õhtuti jooksmas. Kui minna nüüd kokkamise juurde, siis emsaspäeval sai ära proovitud see imeline kaste! Mmm... 


Kana-sinihallitusjuustukaste

2-3 spl võid
50g sinihallitusjuustu (kuubikuteks lõigatud)
100g kanatükid (keedetud või ahjus tehtud eelnevalt)
200ml kohvikoort
400ml vett
6tl jahu
2 küünt küüslauku (võib ka ära jätta!)
Maitsestamiseks soola, pipart





Sulata või kuumal pannil. Sega sulanud või sisse jahu. Ning lase kergelt pruunistuda. Seejärel lisa pool kogus vett ning sega, kui kaste hakkab paksenema. Vala ülejäänud vesi kastmele ning lisa koor. Seejärel sega. Kui kaste on piisavalt paks, lisa kanatükid ning sinihallitusjuustu kuubikud. Lisa pressitud küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga! Suurepäraselt sobivad selle kastme juurde ahjukartulid.

Ahjukartulid 

kartulid
oliiviõli
sool
must pipar
kartulimaitseaine








Kuumuta ahi 200-kraadini. Tükelda või poolita  soovitud kogus pestud kartuleid. Pane kartulid veega pliidile, lisa soola (nagu hakkaksid keetma kartuleid). Hoia kartuleid pliidil 10-13 minutit ning seejärel vala vesi välja ning aseta kartulid oliiviõliga määritud ahjuplaadile. Pane kartulitele soola, musta pipar, kartulimaitseainet või endale meelepäraseid maitseaineid. Lisa natuke oliiviõli ning sega kartuleid (et maitseained ja õli laiali läheksid). Kartulid peaksid olema kaetud õrna õlikihiga. Pane kartulid 200-kraadisesse eelkuumutatud ahju ning lase kartulitel olla 45-60 minutit - oleneb kartulite suurusest ja sellest, palju neid on plaadil. Vahepeal proovi kartuleid. :) Kui soovid, et kartulid oleksid veidi krõbedama kihiga, siis pane ahi 250 kraadi peale ning võta kartulid välja, kui nad on saavutanud sobiva krõbeduse!

anne, '12

No comments:

Post a Comment