Triibulised kaerahelbeküpsised

Heya! Jälle on möödunud üks suurepärane nädal! Ja sügis ongi käes - nüüd ametlikult! Küpsised sai tegelikult küpsetatud juba pühapäeva õhtul ja kuna neid jäi üle, siis otsustasin ka klassikaaslastega neid jagada. Ma olen võlutud Kalev Desiree sarjast ning seekordne šokolaadivalik on jälle sealt. Kasutasin seekord Kalev Desiree Creme Brulee'd ja pean ütlema, et see andis väga omapärase maitse! Muidugi oli tähtis roll kanda ka kookoshelvestel.

Triibulised kaerahelbeküpsised

2 muna
2dl suhkrut
2 dl jahvatatud kiirkaerahelbeid (kohviveskiga)
2 dl kiirkaerahelbeid
0,25 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
50g šokolaadi (enda valikul, võib ka rohkem lisada) Ise kasutasin Kalev Desiree Creme Brulee'd
1 spl sulatatud võid
25g kookoshelbeid

Lisaks: kaunistamiseks 50g šokolaadi

Eelkuumuta ahi 200-kraadini. Sulata 50 grammi šokolaadi. Vahusta munad ning suhkur, lisa sool. Seejärel lisa jahvatatud kiirkaerahelbed ning tavalised kiirkaerahelbed, kookoshelbed, küpsetuspulber ning sulatatud või. Sega korralikult. Vala sulatatud šokolaad ning sega paar korda - nii et šokolaad poleks ühtlaselt ära segunenud. Võta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ning tee meelepärased küpsised. Soovi korral võib kasutada ka vorme. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Sulata kaunistuseks jäetud 50 grammi šokolaadi ning kasuta tordipritsi või kilekotti, et kanda see küpsistele. Jäta jahtuma!

Nagu ma juba enne mainisin, siis võtsin need kooli kaasa ja pärast jäi küpsistepuru kotikese sisse, mille õhtul avastasin. Otsustasin panna järele jäänud küpsisepuru jogurti peale ja see maitses oivaliselt - soovitan soojalt!



anne, '12





No comments:

Post a Comment