Ahjukana

Hei! Esimene koolinädal on edukalt selja taha jäänud ja sellega on siis 12. klass ka alanud! Ja mida veel rääkida? See nädalavahetus on olnud suurepärane - olen sisustanud selle oma lemmiktegevustega!  Pole ammu jõudnud nii palju kahe päevaga ja muidugi on ka osa tänasest päevast veel ees ja õhtul ootab veel šokolaadikook koos piparmündi teega ja kindlasti ka "Keldri ateljee" ja ei saa mainimata jätta ka oma väikest treeningut õhtul. Ning seoses treeninguga ja suvega, mis läbi sai... Eesmärk on edukalt täidetud. Nimelt siis joosta igal õhtul 7,5km suve lõpuni. Ja nüüd proovin jõuda pikale ringile kolm korda nädalas. Eks näis, kuidas õnnestub!  Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Kuna meil külmkapis juba mõnda aega oli seisnud kanatükke, siis lihtsalt tuli need valmis teha. Minu mõtted jooksid muidugi kohe püreesupile, mis on viimasel ajal üldse mu lemmik, vahet pole, mis seal sees on. See on lihtsalt nii mõnus koorene! Ja need saiakuubikud.... Oeh...


Ahjukana

kana või kanatükke
meresoola (kokku umbes 1 spl)
jahvatatud musta pipart või pirpasegu
spl võid







Esmalt kuivatada kana majapidamispaberiga ning seejärel kinni siduda. Selleks, et kohe aru saada, kuidas kana seotakse värvitu majapidamisnööriga, soovitan vaadata  SEDA videot!Seejärel asetada kana ahjupannile, raputada üle meresoolaga ning lisa ka pipart ning spl sulavõiga määrida kana! Kuumutada ahi 230-kraadini ning kana panna 50-60 minutiks ahju, poole peal vähendada kuumust 200-kraadile.

Serveerida riisi või kartulitega. Soovi korral võib valmistada ka meelepärase kastme ja/või salati juurde! HEAD ISU!

Kui aga soovite katsetada kana-küüslaugupüreesuppi, lugege järgmist postitust!

anne, '12

No comments:

Post a Comment