Šokolaadikook sulava sisuga

Kuna ma eelmine nädalavahetus mainisin kooki, mis mind ootas koos piparmünditeega, siis otsustasin jagada selle retsepti ka siin. :) Kasutasin tavalise tumeda šokolaadi asemel Kalev Desiree Espresso't, mis jättis kerge kohvi maigu koogile. Minu meelest super šokolaad selle koogi jaoks. Ja kohvisõpradel soovitan kindlasti katsetada! 


Šokolaadikook sulava sisuga
Kümnele

300g võid
300g suhkrut
300g nisujahu
300g tumedat šokolaadi (kasutasin Kalev Desiree Espresso't)
6 muna
100g mandlilaaste või 100g mandleid (jahvatatud peeneks puruks)




Kuumuta ahi 220-kraadini. Sulata 200 grammi šokolaadi võiga. Mikserda munad suhkruga ning lisa hulka jahu. Lisa sulanud või koos šokolaadiga ning mikserda kogu mass ühtlaseks. Lisa taina hulka 50 grammi mandlikaaste või 100g jahvatatud mandleid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga (24cm puhul jääb kook paksem) koogivormi või siis ahjuplaadile (20x30cm). Soovi korral kaunista 50 grammi mandlilaastudega kook ning lisa peale 100 grammi sulatatud šokolaadi. Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit. Soovi korral lisa ka koogile tuhksuhkrut. Serveeri kas soojalt või siis pärast seda, kui kook on külmkapis olnud umbes kolm tundi. Mina sõin pärast seda, kui kook oli jahtunud.

anne, '12


No comments:

Post a Comment