Kartulisalat

Jõuluaeg - vaikuse aeg
Aeg, et mõelda
Aeg, et unistada

Aeg tegutseda

Midagi klassikalist peolauale? Kartulisalat sobib alati ning mis saaks veel parem olla, kui aeg-ajalt vahetada komponente ning üllatada ennast ning külalisi maitsvate komponentide lahendusega? Ja kaunistamine - see on koht, kus igaüks saab oma fantaasia tööle panna!

Kartulisalat
Kaheksale

Salat
8 keskmist keedetud kartulit
2 keskmist keedetud porgandit
2 marineeritud kurki
1 keskmine sibul
1 keskmine õun (soovitavalt hapukas)
300g vorsti või sinki
1 keedumuna
200g konservherneid
200g konservmaisi


Kaste
400g hapukoort
300g majoneesi
300g maitsestamata jogurtit
soola, pipart, ürte

Soovitavalt keeda kartulid ja porgandid juba päev varem, siis on kindel, et salat tuleb hea ning et kartulid ning porgandid on korralikult maha jahtunud. Haki kartulid, porgandid, marineeritud kurk, sibul, õun, vorst väikesteks kuubikuteks. Mida väiksemad on kuubikud, seda mõnusam on lõpptulemus (see ei tähenda muidugi miksoskoopilisi kuubikuid!). Lisa kõik hakitud komponendid kaussi/potti. Purusta kahvliga muna ning lisa salati hulka. Samuti vala herned ning mais potti. Valmista kaste, segades hapukoore, majoneesi ning maitsestamata jogurdi kausis. Maitsesta nii nagu teeksid tipikastet. Maitse peab olema küllaltki tugev, kuid üle pingutada samuti ei tasu. Kalla kaste salatile ning sega korralikult. Maitse! Kui tunned, et puudu on soolast, piprast või millestki muust, siis kindlasti lisa ning sega veel kord!
Soovitav on lasta salatil seista külmas 2-4 tundi, et maitsed saaksid seguneda.
Serveerimisel ära unusta ka kaunistamist, sest nagu öeldakse, inimene sööb ka silmadega!

anne, '12

No comments:

Post a Comment