Marjamuinasjutt

Elas kord...
Uskumatu, et täna on juba 30. detsember ja 2012. aasta on läbi saamas. Käisime vahepeal sõpradega Rootsis ning kohe pärast seda jäin haigeks. Olen peaaegu et kaks päeva voodis olnud, olgu vahepeal käisin õues ka, aga üldiselt pole mitte midagi teinud. Nüüd on juba parem ja otsustasin   blogisse kirjutada.

Enne veel kui asun retsepti juurde, tahan rääkida ühest raamatust, mis on lihtsalt parim. Pole tükk aega midagi nii head lugenud. Igatahes tegemist on siis Facebook'i raamatuga, mis räägib Facebooki'i eduloost ja sellest, kuidas kõik alguse sai, palju oli takistusi ees ja kuidas oma pühendumisega on võimalik saavutada nii palju. Ma pole tervet raamatut läbi lugenud, aga praegune mulje on lihtsalt nii hea. Ma võin öelda, et minu puhul on siiamaani see raamat andnud juurde julgust, motivatsiooni ja tahtejõudu tegeleda sellega, mida ma armastan!!!!! 

Marjamuinasjutt
12 lõiku

Biskviit
2 muna
1dl suhkrut
1dl kartulijahu
1/2tl küpsetuspulbrit
Soovi korral: mandlilaaste

Kohupiima täidis
200ml vahukoort
400ml kohupiimapastat
3dl marju (sobivad ka külmutatud)
2dl suhkrut
8 lehte želatiini (2spl želatiini)

Kate
3dl marju (sobivad ka külmutatud)
4dl punast mahla
8 lehte želatiini (2spl želatiini)

Kuumuta ahi 200-kraadini.

Biskviidi valmistamine:
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sõelu hulka kartulijahu ja küpsetuspulber.
Kata 26cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Vala biskviidi segu vormi ning küpseta eelkuumutatud ahjus 10 minutit, biskviit on kuldpruun.
Lase biskviidil jahtuda. Lisa soovi korral jahtunud biskviidile õhuke kiht mandlilaaste.

Kohupiima täidise valmistamine:
Vahusta koor ning lisa kohupiimapasta. Seejärel purusta marjad suhkruga ning lisa marjasegu täidise kreemi hulka.
Kui kasutad lehželatiini: Võta kauss ning pane 8 lehte želatiini kaussi. Täida kauss külma veega ning leota neid umbes 5 minutit. Seejärel pigista liigne vedelik käega välja. Lahusta želatiini umbes 1dl keemiseni kuumutatud vees. Lisa hästi segades vedelik kohupiima täidisele.
Kui kasutad tavalist želatiini: Paisuta želatiin 1dl veega ning sulata pidevalt segades nõrgal kuumusel. Jahtunud želatiin nirista kohupiima täidise hulka, segades pidevalt.
Vala kohupiima täidis jahtunud biskviidipõhjale. Jäta umbes kaheks tunniks külma.

Kate valmistamine:
Kata kook marjadega. Seejärel valmista punasest mahlast tarretis.
Kui kasutad lehtželatiini: Võta kauss ning pane 8 lehte želatiini kaussi. Täida kauss külma veega ning leota neid umbes 5 minutit. Seejärel pigista liigne vedelik käega välja. Lahusta želatiini punases keemiseni kuumutatud mahlas. Lisa hästi segades vedelik marjade peale.
Kui kasutad tavalist želatiini:  Paisuta želatiin punases mahlas ning sulata pidevalt segades nõrgal kuumusel. Jahtunud želatiin nirista marjade peale, segades pidevalt.

Pane vähemalt tunniks ajaks külma või ka päevaks. Minu seisis umbes viis päeva külmas ja maitse oli endiselt hea. :)


Ja kui seda torti veel alles on, maitseb see imehästi!!! 
anne, '12




No comments:

Post a Comment