Süütud marmorkoogikesed vanillikreemiga

Hei!
Käes on talvevaheaeg - võib vist nii öelda. Ja viimaks ometi saab jälle veidi kergendunult hingata, sest natuke saab puhata koolist.  Jõuluheategu sai tehtud ning nüüd võin tunda kergenudust, sest ka abivajaja saab nautida jõule. Positiivse meeleolu andis ka teadmine, et ta on rahul, õnnelik ja et tal on nii-nii-nii hea meel, et me kooliperega teda aitasime. Ja see teeb mind nii õnnelikuks - teadmine, et keegi on õnnelik, sest meie üheskoos suutsime seda  ja me saime sellega hakkama!!!!!!!!!!!!!!

Soovin Teile kõigile kõige-kõige armsamaid jõule koos pere ning lähedastega! Soovin, et igaüks Teist leiaks enda südames rahu! Kauneid jõule ning veelgi paremat uut ja teguderohket aastat!

Kui on veel olemas keegi, kes pole leidnud veel sobivat kingitust, aga samas ta tahaks teha midagi lihtsat, aga samas midagi maitsvat ja midagi, mida just iga päev ei kingita, siis see retsept on just Teile! Imelised ning üllatavad marmorkoogikesed toorjuustu ja kakaoga. Mis saaks veelgi parem olla, kui vanillikreem katmas seda head maiust? Need olid igatahes minu pisikesed kingitused sõpradele, tuttavatele.


Süütud marmorkoogikesed vanillikreemiga 
12 koogikest

Šokolaadikeeksitaigen
190g nisujahu
120g suhkrut
40g kakaod
1/2tl söögisoodat
40ml rapsi- või päevalilleõli
1 1/2tl valget veiniäädikat
1/2tl vanilliekstrakti
125ml vett

Toorjuustutäidis
140g toorjuustu
60g suhkrut
1 muna
1/2tl vanilliekstrakti
näpuotsatäis soola
100g šokolaadi

Vanillikreem
250g sõelutud tuhksuhkrut
80g magedat toatemperatuuril võid
25ml täispiima (3,5%)
paar tilka vanilliekstrakti

Kaunistamiseks võid kasutada meelepärast koogikaunistuspuru või kakaod




Kuumuta ahi 170-kraadini.

Šokolaadikeeksitaigna valmistamine: 
Mõõda jahu, suhkur, kakaopulber ja söögisooda suurde kaussi ja sega käsimiksriga kõik kuivained korralikult segamini.

Sega kannus õli, äädikas, vanilliekstrakt ja vesi.Lisa see vedelik ülejäänud taignale, segades kogu aeg miksriga. Kui segu pakseneb, sega keskmisel või suurel kiirusel. Sega, kuni taigen on täiesti ühtlane.

Täida paberkorvikesed kahe kolmandiku jagu taignaga.

Toorjuustutäidise valmistamine:
Sega miksriga toorjuust, suhkur, muna, vanilliekstrakt ja sool. Vahusta keskmisel või suurel kiirusel, kuni taigen on ühtlane ja kohev.

Sega šokolaadilaastud käsitsi sisse, kui need on ühtlaselt jagunenud. Ära liiga kaua sega, sest muidu läheb toorjuust tükiliseks.

Jaota võrdselt toorjuustutäidis ära 12 taignakorvikese vahel ning küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 20 minutit, kuni koogikesed on katsudes üsna kõvad ning täidis ühtlaselt kuldse tooniga. Ära üle küpseta, sest koogikesed lähevad kergesti liiga kuivaks ja muredaks. Lase koogikestel veidi aega vormis taheneda.

Soovi korral valmista vanillikreem:
Vahusta või ja suhkur keskmisel kiirusel õhuliseks massiks. Sega piim ja vanilliekstrakt eraldi kausis, lisa paari supilusika kaupa vedelik või-suhkru massi. Kui kõik ained on kokku segatud, lülita mikser suuremale kiirusele, vahusta vähemalt 5 minutit. Segu peab olema kerge ning õhuline. Mida kauem kreemi vahustad, seda õhulisemaks see muutub.

anne, '12







No comments:

Post a Comment