10 lihtsalt nippi pasta valmistamiseks

Hei!
Kindlasti Teist mõni on tundunud, et kunagi ei tule pasta selline nagu peaks. Mõnikord jääb liiga kõvaks, mõnikord kleepub kokku. Siin on 10 lihtsat nõuannet, mis teevad pasta tegemise palju lihtsamaks ja ka lõpptulemuse nauditavamaks.


1. Õige pasta peab olema kergelt krõmps ehk siis al dante.
Kui ostad pasta poest, jälgi kindlasti pakendil märgitud keetmisaega, soovitav on keeta minut aega sellest ajast vähem.

2. Võta suur pott!
Pastal peab keemise ajal ruumi olema.

3. Pasta peab keema alati rohkes vees!

4. Pastavesi peab olema alati samasoolane nagu merevesi!
Lisa sool kohe, kui oled potti vee pannud.

5. Pasta lisa alati kuuma vette!
Vastasel juhul eraldub pastast tärklist ning lõpptulemusena jääb pasta kleepuvaks.

6. Õli lisamine keevasse vette pole põhjendatud!
Kuna õli on veest kergem, siis jääb ta pinna peale püsima - ei segune pastaga ära. Seega ei hoia õli lisamine ära pasta külge kleepumist.

7. Ära loputa pastat vee all!
Selle tulemusena kaob ära pasta õige sutruktuur ning ka lõpptulemus pole nii hea, kui soovisime.

8. Hoia alles veidike pastakeeduvett!
Juhul kui pasta tundub liiga kuiv, lisa pastakeeduvett.

9. Pasta tuleb serveerida kohe!
Kui soovid pastat serveerida koos lisandite (kastme, salati vms), siis pasta on see, mis tuleb viimasena valmistada.

10. Hoidu odavatest pastatoodetest, kui soovid saada head tulemust!

anne, '13

No comments:

Post a Comment