Lihtne lasanjen fetajuustuga

Hei! 
Pühapäevaõhtune trenn on seljataga ja nüüd asun millegi maitsva juurde. Klassikaline Itaalia lasanje see pole, kuid see on selline lihtne ning mugavndatud. 



Lihtne lasanje fetajuustuga

1 sibul
0.5 tšillipipra kauna (hakitud väikesteks tükkideks)
2 keskmist porgandit (kuubikuteks hakitud)
2 küüslaugu küünt
400g hakkliha
400g purustatud tomateid
suur peotäis ürte (basiilik, till, petersell, estragon)
soola
musta pipart
2dl puljongit (n köögivilja)
1liiter piima
1dl jahu
300g riivjuust
250g fetajuustu kuubikuid
125g morzzella juust
0,25tl muskaatpähklit

Hakklihakastme valmistamine:
Kuumuta pannil oliiviõli ning lisa sinna sibul, tšilli, porgand kergelt pruuniks.
Lisa purustatud küüslauk ning hakkliha. Küpseta nii kaua kuni hakkliha on pruun.
Maitsesta soola, pipra ning hakitud ürtidega.
Sega hulka purustatud tomatid ning puljong.
Hauta pliidil ca 15 minutit, kuni vedelik on peaaegu aurustanud.

Juustukastme valmistamine:
Sega omavahel 1dl piima ja 1dl jahu.
Ülejäänud piim kuumuta potis, kuni keemiseni.
Seejärel lisa eelnevalt segatud jahu-piima segu, ise pidevalt segades, et ei tekiks klimpe.
Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb.
Sega sisse 150g riivjuustu.
Maitsesta soola, pipra ning muskaatpähkliga.

Kuumuta ahi 175-kraadini.
Lao lasanjeplaadi põhja lasanjeplaadid.
Pane hakklihakastet ning seejärel lisa tükkeldatud fetajuustu kuubikud.
Lisa juustukaste.
Tee nii mitu kihti.
Lao lasanjeplaadi kiht ning lisa juustukastet, seejärel pane peale viilutatud morzella juust ning riivitud juust.



anne, '13


No comments:

Post a Comment